vorige

Atos Origin worstelt met Benelux

Atos Origin worstelt met Benelux

Vrijdag, 16 oktober 2009

Auteur: Rene Schoemaker

Atos Origin blijft worstelen met zijn Nederlandse activiteiten. De omzet liep in het derde kwartaal 18 procent terug in de Benelux.

Dat komt vooral omdat Atos Origin in ons land veel activiteiten ontplooide op het gebied van consulting, een tak van sport dat zwaar te lijden heeft onder de huidige marktomstandigheden. De consultingactiviteiten liepen in de afgelopen drie maanden met maar liefst 34,4 procent terug. Omdat die activiteiten weinig invloed hebben op de andere landenorganisaties van Atos liep de omzet van het hele bedrijf slechts 5,6 procent terug. Atos heeft in Nederland hard ingegrepen en bij zijn consultingteams veel mensen ontslagen. Ook bij de andere tegenvallende activiteit, systeemintegratie, vielen klappen binnen de Nederlandse organisatie. Hoeveel werknemers in Nederland op straat zijn komen te staan, is niet bekend, maar over de hele organisatie van Atos Origin in Europa moesten in het lopende jaar al 1900 weg. Overigens zitten bij de divisie Systems Integration nog steeds 1000 mensen op de bank.

De omzet in de Benelux was in het derde kwartaal 748 miljoen euro. De totale organisatie behaalde een omzet van 3,8 miljard. Winstcijfers geeft Atos Origin niet.

  • Resellers
Share |

Reageer op dit bericht

Foutmelding  
 
Naam
E-mailadres
Opmerkingen

Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn

Schrijf mij in de voor de Channelconnect nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Personalia

Personalia image

Verhooren Algemeen Directeur Reitsma Groep

Per 1 oktober 2014 start Michiel Verhooren als Algemeen Directeur bij de Reitsma Groep in Amersfoort. Hij volgt Bart Visser op, die deze functie als medeoprichter en eigenaar sinds 1995 heeft ingevuld. Visser blijft verbonden aan de Reitsma Groep als directeur van de Holding en gaat zich concentreren op het landelijk uitrollen van de Reitsma Business Points.

Personalia image

Van Lingen senior consultant Breinwave

IT-dienstverlener Breinwave heeft Paul van Lingen aangetrokken als senior consultant. Hij gaat invulling geven aan het focusgebied Cloud Productivity; oplossingen en diensten waarmee organisaties, teams en medewerkers slim kunnen samenwerken in de cloud.

Personalia image

Hoekstra Director International Sales LANCOM

Netwerkspecialist LANCOM Systems bouwt zijn internationale verkooporganisatie verder uit en heeft daartoe Peter Hoekstra benoemd tot Director International Sales. Hij is de opvolger van Jan Buis, die nu als Director Business Development verantwoordelijk is voor nieuwe strategische zakelijke relaties en het ontginnen van nieuwe markten.

Meer personalia

DEZE MAAND IN CHANNELCONNECT

ChannelConnect 4 2014
Thema: Big Data

- Jeffrey Raskeyn, SAP
- Big Data, de ontdekkingsreis van de eeuw
- Symantec Connect 2014

Lees ChannelConnect 4 onlineDivide Internetoplossingen