vorige

Intel neemt Silicon Hyve over

Intel neemt Silicon Hyve over

Maandag, 14 februari 2011

Auteur: Pim Hilferink

Tijdens de WMC in Barcelona heeft Intel bekend gemaakt, dat het de Nederlandse chipontwikkelaar Silicon Hyve overneemt. Intel was, samen met durfkapitalist Prime Ventures, al investeerder in de Philips-spin-off.

Volgena de grootste chipfabrikant ter wereld zorgt de technologie uit Eindhoven dat de Intel processoren beter met video- en fotobeelden uit de voeten kunnen. 

Silicon Hyve was ooit een spin-off van Philips Research. Het bedrijf ontwikkelt soft- en hardware waarmee zware, grafische rekentaken efficiënter kunnen worden uitgevoerd. De producten van Silicon Hyve worden door elektronicafabrikanten en chipontwikkelaars gebruikt om zogenoemde 'system on chips' (SOC's) te bouwen, die razendsnel met beeld overweg kunnen. 

Philips beschouwde een aantal jaren geleden de doorontwikkeling van de techniek niet als core en bracht Silicon Hyve over naar een incubator. In 2007 trof het daar de venture capitalbedrijven New Venture Partners en TVM, die als nieuwe investeerders 10 miljoen dollar in het bedrijfje staken. Een jaar later volgde een tweede ronde van 7 miljoen dollar die gefinancierd werd Intel Capital.

  • Leveranciers
  • Technologie
  • Producten
Share |

Reageer op dit bericht

Foutmelding  
 
Naam
E-mailadres
Opmerkingen

Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn

Schrijf mij in de voor de Channelconnect nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Personalia

Personalia image

Halkes algemeen directeur Fox-IT

Met ingang van 1 november treedt Joost Halkes aan als de nieuwe algemeen directeur van Fox-IT. Halkes neemt deze functie over van Fox-IT medeoprichter Menno van der Marel. Halkes moet de ICT-beveiliger uit Delft naar een nieuwe internationale groeifase leiden.

Personalia image

Van Montfoort EVP Noordwest Europa COMPAREX

Maarten van Montfoort is met directe ingang benoemd tot Executive Vice President Noordwest Europa binnen de COMPAREX Group. In die rol wordt hij verantwoordelijk voor een nieuw gevormde regio bestaande uit Nederland, BelgiŽ, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en ScandinaviŽ (Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland).

Personalia image

Ramberg senior sales consultant COOLProfs

IT-dienstverlener COOLProfs heeft Camilla Ramberg aangesteld als senior sales consultant. Ramberg houdt zich in haar nieuwe functie bezig met acquireren van nieuwe klanten en projecten. COOLProfs ontwikkelt innovatieve maatwerkapplicaties met het Rapid Application Delivery (RAD) platform van OutSystems.

Meer personalia

DEZE MAAND IN CHANNELCONNECT

Lees ChannelConnect
Magazine 5-2016 digitaal

Nummer 5-2016
Thema: Netwerk   infrastructuur        

met onder meer:

- Wijnand Boender, HPE Nederland

- SDN, laatste schakel in datacenter

- Op de koffie bij: Wilco van Dijk, Mitel

- Channel in the Picture: Summerfair 2016Divide Internetoplossingen