vorige

Intel neemt Silicon Hyve over

Intel neemt Silicon Hyve over

Maandag, 14 februari 2011

Auteur: Pim Hilferink

Tijdens de WMC in Barcelona heeft Intel bekend gemaakt, dat het de Nederlandse chipontwikkelaar Silicon Hyve overneemt. Intel was, samen met durfkapitalist Prime Ventures, al investeerder in de Philips-spin-off.

Volgena de grootste chipfabrikant ter wereld zorgt de technologie uit Eindhoven dat de Intel processoren beter met video- en fotobeelden uit de voeten kunnen. 

Silicon Hyve was ooit een spin-off van Philips Research. Het bedrijf ontwikkelt soft- en hardware waarmee zware, grafische rekentaken efficiënter kunnen worden uitgevoerd. De producten van Silicon Hyve worden door elektronicafabrikanten en chipontwikkelaars gebruikt om zogenoemde 'system on chips' (SOC's) te bouwen, die razendsnel met beeld overweg kunnen. 

Philips beschouwde een aantal jaren geleden de doorontwikkeling van de techniek niet als core en bracht Silicon Hyve over naar een incubator. In 2007 trof het daar de venture capitalbedrijven New Venture Partners en TVM, die als nieuwe investeerders 10 miljoen dollar in het bedrijfje staken. Een jaar later volgde een tweede ronde van 7 miljoen dollar die gefinancierd werd Intel Capital.

  • Leveranciers
  • Technologie
  • Producten
Share |

Reageer op dit bericht

Foutmelding  
 
Naam
E-mailadres
Opmerkingen

Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn

Schrijf mij in de voor de Channelconnect nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Personalia

Personalia image

Taams Senior VP Large Deals Atos Benelux & Nordics

ICT-dienstverlener Atos heetf Johan Taams benoemd tot Senior Vice President Large Deals van Atos Benelux & Nordics. Hij volgt Peter Verkoulen op en gaat rechtstreeks rapporteren aan ceo Rob Pols.

Personalia image

Ter Laak algemeen directeur Procam

Marinus ter Laak wordt met ingang van 19 oktober de nieuwe algemeen directeur van Procam, de ontwikkelaar van jong hoogopgeleid IT-talent. In zijn nieuwe functie gaat Marinus de huidige strategie van Procam verder verstevigen en bovendien nieuwe groeisegmenten verkennen.

Personalia image

Merks Managing Director Unit4 Benelux

Martien Merks is benoemd tot Managing Director Benelux bij Unit4. Hij is sinds 1 oktober verantwoordelijk voor de gehele Benelux-organisatie van de bedrijfssoftwareleverancier.

Meer personalia

DEZE MAAND IN CHANNELCONNECT

Nummer 4-2015
Thema: Cloud & Big Data

met onder meer:

- Alistair Forbes, LogicNow

- IBM: op weg naar zelfprogrammerende systemen

- BI-systemen: haal eruit wat erin zit

- Op de koffie bij: Eric Boonstra

Lees ChannelConnect 
Magazine 4-2015 digitaalDivide Internetoplossingen