De omgeving waarin cyberbeveiliging opereert is voortdurend in ontwikkeling, en er hebben zich de afgelopen jaren significante verschuivingen voorgedaan in zowel bedrijfsomgevingen als de aard van aanvallen.
In hun voortdurende zoektocht naar manieren om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren, hebben organisaties een zeer onderling verbonden toeleveringsketen gecreëerd, samen met de infrastructuur en technologie om deze te ondersteunen. De migratie van gegevens en applicaties naar de cloud heeft veel voordelen opgeleverd, zoals de mogelijkheid om overal vandaan te werken, lagere operationele kosten en betere prestaties en schaalbaarheid, terwijl het ook de groei van de wereldwijde, digitale supply chain heeft gestimuleerd.
Veel organisaties hebben moeite om het bereik van hun netwerk in kaart te brengen, laat staan om alle systemen die ermee verbonden zijn te beveiligen. Intelligente, adaptieve tegenstanders hebben het voortdurend gemunt op deze systemen, gelokt door de mogelijkheid van schaalvergroting die ze bieden.
Nu bedrijven zo onderling verbonden zijn, moet de beveiliging dit voorbeeld volgen. IT- Beveiligingsteams moeten van niet-geïntegreerde beveiligingsproducten overstappen op een adaptief beveiligingssysteem dat zoveel mogelijk automatiseert en tegelijk de operatoren in staat stelt verdachte gebeurtenissen op te sporen en te voorkomen dat ze de beveiliging in gevaar brengen.
De toekomst van IT-beveiliging is een systeem dat een unieke feedbackloop mogelijk maakt, zodat het voortdurend kan leren en verbeteren. Nieuwe informatie en gebeurtenissen die door het operationele team worden gedetecteerd, kunnen worden geautomatiseerd, waardoor de preventie verbetert en het aantal nieuwe aanvallen dat in het systeem terechtkomt, afneemt. Naarmate de automatiseringssoftware verbetert, kunnen operators ook sneller verdachte gedragingen en gebeurtenissen detecteren, waardoor het aantal incidenten verder afneemt. Deze opwaartse spiraal verbetert voortdurend de algehele beveiliging van een organisatie.
Sophos’ Adaptive Cybersecurity Ecosystem (ACE) richt zich op deze nieuwe realiteit. Het maakt gebruik van de kracht van automatisering en analisten om de verschuiving van beveiligingsbeheer naar beveiligingsoperaties mogelijk te maken. Automatisering kan sneller gedrag en gebeurtenissen analyseren en hierop reageren, terwijl menselijke analisten beter zijn in het correleren van meerdere verdachte signalen en het interpreteren van hun betekenis. Sophos ACE is gebouwd om de onderlinge verbondenheid van bedrijven en de online wereld te beschermen. Het beschermt systemen en gegevens waar ze ook zijn, en leert en verbetert voortdurend om toekomstige verschuivingen in technologie en aanvallen te beschermen.
Sophos ACE begint met de collectieve dreigingsintelligentie van Sophos Labs, Sophos Security Operations en de Sophos Artificial Intelligence-groep. Deze realtime intelligentiecapaciteiten verbeteren voortdurend de next-gen technologieën in ons wereldleidende software- en hardware-aanbod. In één geïntegreerd data lake wordt informatie van al onze producten en onze bronnen voor informatie over bedreigingen samengebracht, met realtime analyses die verdedigers in staat stellen inbreuken te voorkomen door proactief verdachte signalen te vinden. Tegelijkertijd stellen open API’s klanten, partners en ontwikkelaars in staat om tools en oplossingen te bouwen die met het systeem communiceren. Alles wordt beheerd via het Sophos Central-beheerplatform. Deze vijf elementen – bedreigingsinformatie, next-gen technologieën, data lake, API’s en centraal beheer – werken samen om een adaptief cyberbeveiligingsecosysteem te creëren dat voortdurend leert en verbetert.
Sophos ACE kan worden beheerd door beveiligingsexperts vanaf elke locatie, waardoor organisaties de mogelijkheid hebben om wereldwijd het beste beveiligingstalent te vinden. Sophos-experts kunnen ook bedreigingsdetectie en -respons als een service voor u beheren.
Meer informatie over Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem (ACE) vindt u hier.