Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van het Nederlandse Bytesnet over. Bytesnet is een dienstverlener op het gebied van colocatie, High Performance Computing, cloud en connectiviteit. Het bedrijf heeft datacenters in Groningen en Rotterdam. Met de overname wil Eurofiber zijn positie versterken in het zogeheten regional edge datacenter segment.
Medeoprichter en algemeen directeur Bytesnet, Peter de Jong: “De markt voor regionale datacenters ontwikkelt zich snel. Er is een toenemende vraag van partijen die hun data geheel of gedeeltelijk in de private Nederlandse cloud willen beheren, zodat ze er zelf fysiek gemakkelijk bij kunnen en ze de garantie hebben dat hun cruciale data ons land niet verlaat. Samen met de exponentiële groei van data, onder andere door AI, ontstaat er een behoefte aan schaalvergroting. Om dit te kunnen realiseren zijn wij op zoek gegaan naar een koper met ervaring, ambitie en financiële slagkracht. We zijn dan ook zeer blij met de overeenkomst met Eurofiber.”
Peter de Jong blijft nauw betrokken bij Bytesnet, onder meer om de integratie met Eurofiber soepel te laten verlopen en zorg te dragen voor de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast wil hij zich inzetten voor business development en verdere groei.
Eurofiber
Eurofiber beheert een glasvezelnetwerk van 70.500 kilometer in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, en biedt daarnaast ook cloudinfrastructuuroplossingen, waaronder colocatie en private cloud services, vanuit datacenters in Nederland en Frankrijk.
Elisabeth Hankeln, Managing Director Eurofiber Cloud Infra: “Met de overname van de datacenters van Bytesnet vergroten wij onze Dutch cloud infrastructure footprint naar acht datacenters, waarmee we ruimte voor groei maken met bestaande en nieuwe klanten. Het datacenter Rotterdam is een goed aangesloten locatie met grote klanten, waaronder internationale carriers, terwijl dat in Groningen ons een state-of-the-art locatie biedt in een regio waar we tot nu toe niet aanwezig waren. Bovendien behoort het datacenter in Groningen met hergebruik van restwarmte en liquid cooling mogelijkheden tot de meest duurzame datacenters in Europa.”