Door toepassing van de gepatenteerde en beproefde methodologie voor data recovery is Kroll Ontrack nu ook in staat om de configuratie van de software-defined storage (SDS) te decoderen. Eindgebruikers krijgen hierdoor weer toegang tot hun data vanaf het tijdstip dat ze data kwijt zijn geraakt. Dit ultieme redmiddel is een uitkomst voor ondernemingen die worden geconfronteerd met dataverlies en de daaropvolgende downtime in een software defined virtuele omgeving.
Dankzij de simpele implementatie en het eenvoudige beheer is software defined storage inmiddels uitgegroeid tot een populair concept. Maar tijdens het configureren, of bij het doorvoeren van software – of hardware-patches, kunnen echter altijd fouten optreden waardoor dataverlies kan optreden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de pointers die naar de data verwijzen, de zogenoemde metadata, per abuis zijn verwijderd of overschreven. Een pointer verwijst meestal naar een plek in het geheugen waar de data is opgeslagen.
“Louter het feit dat de pointers die naar de data in het software defined storage systeem verwijzen plotseling zijn verdwenen, wil nog niet zeggen dat de data zelf is verdwenen”, zo verklaart Jaap-Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack. “Wél dienen systeembeheerders zich te realiseren dat het dataherstel van dit soort systemen zeer complex is omdat elke leverancier van SDS oplossingen zo zijn eigen gepatenteerde systemen voor dataopslag heeft. Deze complexiteit is vergelijkbaar met de problemen die optreden bij het dataherstel van RAID-systemen, waarbij de patenten van hardware-leveranciers bij dataherstel acties ook roet in het eten kunnen gooien. Voor Kroll Ontrack daarentegen maakt het niet uit of de storageoplossing is geleverd door EMC, NetApp, Dell of HP of welke andere willekeurige leverancier dan ook. Onze software ontwikkelaars hebben een gepatenteerde methode ontworpen die de software defined storage configuratie kan ontcijferen. Hierdoor zijn onze data recovery specialisten weer in staat om de RAW datablokken te lezen. Door terug te keren naar de originele instellingen van het systeem zetten ze in feite de klok van het systeem terug naar het moment dat ze data kwijt waren geraakt. Wij bieden ondernemingen weer perspectief bij dataverlies en disaster recovery. Hoewel hun meest recente snapshot of back-up corrupt is geraakt, is de kans groot dat voor de systeembeheerders de data weer terug te halen is.”
Kijk voor meer informatie op www.ontrackdatarecovery.nl/server-recovery/