11
okt
Green Data Center Conference
Jaarbeurs Utrecht
n.t.b.
Al jaren zijn de Green Data Center Conference en de Fiber Vakdag dé toonaangevende evenementen binnen de digitale sector. Daarom sluiten de datacenter- en de glasvezelindustrie de handen ineen voor een gezamenlijke conferentie op woensdag 11 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Save the Date!
31
okt
Cyber Security Event – “NIS2 – nog één jaar te gaan!”
Valk Exclusief Eindhoven-Best
13:00
Claranet Benelux organiseert op dinsdag 31 oktober haar jaarlijkse Cyber Security Event, met dit jaar als centrale thema “NIS2 – nog één jaar te gaan!”. Tijdens dit event, in het kader van de oktober Cyber Security-maand, geven we organisaties die onder de nieuwe NIS2-richtlijn gaan vallen, de handvatten om hun organisatie voor te bereiden en een duidelijk beeld te krijgen wat er moet gebeuren. Geen zware juridische kost maar we geven de aanwezigen een concrete behapbare lijst met de belangrijkste acties die ervoor zorgen dat ze direct aan de slag kunnen en een duidelijke roadmap kunt schetsen voor de eigen organisatie en collega’s.

NIS2-richtlijn
In de snel evoluerende digitale wereld is de veiligheid van onze netwerken en informatiesystemen van vitaal belang. Om deze veiligheid te waarborgen, heeft de Europese Unie de herziene Netwerk en Informatiesystemen Directive 2022/0383 geïntroduceerd, ook bekend als "NIS2". NIS2 brengt belangrijke wijzigingen met zich mee ten opzichte van de oorspronkelijke NIS-richtlijn en legt de nadruk op het versterken van de digitale veiligheid in Europa. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht en er is dus nog 12 maanden te gaan om te zorgen dat de betrokken organisaties voorbereid zijn.

Leidraad voor meer weerbaarheid
Henk Liebeek, Product Manager van Claranet Benelux, zal ook dit jaar dagvoorzitter van het Cyber Security Event zijn en geeft aan dat de NIS2 is eigenlijk het beste beschouwd kan worden als een stok achter de deur: ”Het gaat primair niet om de richtlijn of de gevolgen ervan. We moeten namelijk ook zonder deze stok zorgen dat we met z’n allen weerbaarder zijn en je zo goed mogelijk voorbereid bent als je het slachtoffer dreigt te worden van de cybercriminelen. Daar kunnen we de NIS2-richtlijn dan weer wel goed voor gebruiken; het is niet alleen een formele taaie juridische tekst, maar kan ook uitstekend als leidraad dienen voor een te volgen Cyber Security Strategie.”

Sprekers
• Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland
• Tim Geschwindt, Senior Associate S-RM - Cyber Incident Response divisie in Nederland.
• Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt

Datum + tijd
Dinsdag 31 oktober * 13:00 – 17:00 uur

Locatie
Valk Exclusief Eindhoven-Best
Eindhovenseweg - Zuid 144
5683 PX Best

Aanmelden of meer informatie? Klik op bezoek de website bovenin.
01
nov
Cybersec Netherlands
Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht
10:00
Cybersec Netherlands is a 2-day combined exhibition and conference
With over 5,800+ cybersecurity professionals and 150+ exhibitors at Cybersec Europe 2023, we are now expanding to Asia and the Netherlands.

Due to its government support, highly innovative ecosystem, and vibrant tech industry, the Netherlands is the next logical step for hosting an IT-security event. Cybersec offers a meeting place and exhibition for IT managers and professionals. Numerous workshops, demos, and business cases will be presented on the 1st and 2nd of November, 2023 at Jaarbeurs Utrecht.

Leading Keynote Speakers
Cybersec Europe has consistently showcased a stellar lineup of keynote speakers in previous years, featuring experts like Mikko Hypponen, Nina Schick and Inti De Ceukelaire. Building on this success, Cybersec Netherlands aims to deliver an equally impressive roster of keynote speakers, ensuring attendees receive insights, thought leadership, and inspiration to navigate the ever-changing cybersecurity landscape.

Dates and opening hours 2023
Wednesday 1st November 10:00 – 17:00
Thursday 2nd November 10:00 – 17:00