Dossier Datacenter & Cloud

20 artikelen

Moderne datacenters in combinatie met krachtige cloudoplossingen zorgen voor een soepele overgang in het remote en hybride werken. In ons dossier over Datacenter & Cloud uitgebreide verhalen over de stand van zaken in het datacenter en de beste cloudoplossingen. Plus artikelen over de inspanningen die bedrijven in deze markt verrichten om de klant zo goed mogelijk te bedienen.

NIS2-richtlijn krijgt steeds verder vorm

6 artikelen

De NIS2 directive is de tweede generatie van de Network and Information Systems-richtlijn. De richtlijn is opgesteld om bij te dragen aan een hoog gemeenschappelijk beveiligingsniveau van netwerk- en informatiesystemen in de hele EU. In het najaar van 2024 gaat de NIS officieel in. In dit thema vind je al onze artikelen rond NIS2 handig verzameld.

Cyber & Datasecurity 2023

12 artikelen

Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun kwetsbaarheid als het gaat om digitale indringers. Ook al omdat de regelgeving steeds strenger wordt bij privacygevoelige gegevens. Bescherming tegen ransomware is momenteel de grootste zorg voor bedrijven die een oplossing voor back-up en archivering van data overwegen. Natuurlijk hebben cyber- en datasecurity veel gemeenschappelijk. Zeker in een mkb-omgeving, zonder eigen IT-afdeling, krijgen beide vormen van security vaak te weinig aandacht. Deze ondernemingen zijn meestal op zoek naar oplossingen die veilig zijn, maar het gebruiksgemak niet al te zeer beïnvloeden. ChannelConnect belicht de mogelijkheden in deze special.

Circulaire IT

3 artikelen

Waar het in de IT in het verleden vooral ging om de snelste processors en de scherpste prijs, wordt het idee van een circulaire economie steeds belangrijker in de IT-industrie. Circulaire IT is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financiële voordelen bieden voor bedrijven.

ChatGPT en AI

33 artikelen

De ontwikkelingen omtrent kunstmatige intelligentie zijn plotseling in een stroomversnelling geraakt. De nieuwsberichten volgen elkaar snel op. In dit thema vind je alle artikelen over ChatGPT en AI handig bij elkaar.

Digital Workplace 2023

6 artikelen

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we massaal zijn gaan thuiswerken. Bedrijven hadden verrassend snel hun thuiswerkfaciliteiten op orde en uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers ook na de pandemie graag vanuit huis willen blijven werken, maar duidelijk in een hybride vorm. In deze special wordt er antwoord gegeven op vragen zoals: Hoe kunnen ook kleinere ondernemingen, die voor hun ondersteuning sterk op partners leunen, hun medewerkers de beste hybride ervaring bieden? Hoe verklein je gezamenlijk de kans op cyberincidenten?

Datacenters & Suppliers 2023

11 artikelen

Datacenters vormen een wereld op zich. Geavanceerde apparatuur garandeert 24/7 uptime en dat op een duurzame en kosteneffectieve manier. De enorme groei van het datagebruik en de massale adoptie van cloud- en SaaS-diensten hebben de rol van het datacenter nog belangrijker gemaakt. Niet alleen voor enterprises, maar zeker ook voor mkb-ondernemingen. Zonder datacenters zou een groot deel van de business van bedrijven wegvallen.

Een gespecialiseerde groep suppliers zorgt voor apparatuur die de continuïteit van dataservices mogelijk maakt. De reseller-partner is vaak de schakel tussen deze suppliers en (mkb-)ondernemingen. In deze special belichten we niet alleen de rol van het datacenter, nu en in de nabije toekomst, maar adresseren ook nadrukkelijk de innovaties die in datacenters worden toegepast om aan alle wensen en eisen van ondernemers te voldoen.

Distrivisie 2022

4 artikelen
Veel distributeurs zagen de afgelopen jaren hun business veranderen. De rondgang die de redactie van ChannelConnect maakte langs verschillende partijen in het kanaal maakt een ding duidelijk: het belang van services blijft ook in 2023 stijgen. En duurzaam ondernemen staat definitief op de kaart. Lees het nu terug in deze special.

Trends in ICT 2022

9 artikelen

Technische vernieuwingen maken nieuwe innovaties mogelijk én zijn nodig als antwoord op bedreigingen (cybercriminaliteit) en uitdagingen (energietransitie, tekorten op de arbeidsmarkt). In deze special presenteren we actuele trends en thema’s. Onderwerpen die speelden in het aflopende jaar en innovaties die in 2023 op ons af zullen komen. Welke impact heeft een economische vertraging? Hoe ontwikkelen de markten zich in weerwil van conflicten in Europa en elders? Welke kansen zijn er en hoe speelt het kanaal in op disrupties? Trends in ICT geeft het overzicht!