Onze klanten zijn de afgelopen jaren met ons meegegroeid. Waar zij vroeger voor een rack kwamen, kiezen zij nu steeds vaker voor een corridor of zaal”, vertelt Van Alem trots. Zes jaar geleden kwam zij in dienst bij Interconnect en ze heeft het bedrijf sindsdien alleen maar verder zien groeien. Altijd met dubbele cijfers en in 2020 zelfs met 20%. Steeds meer vooraanstaande nationale en internationale bedrijven weten dan ook hun weg naar Interconnect te vinden.
Het bedrijf richt haar dienstverlening op cloud providers, enterprise en MSP’s die geen compromissen hoeven te sluiten in de dienstverlening. “We doen alles voor onze klanten op het gebied van beheer van kritische omgevingen en maatwerk is bij ons de standaard. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van servicemanagement en certificering. Interconnect kan alles uit handen nemen, mits het binnen onze kwaliteitsnormen past om de stabiliteit van onze dienstverlening te garanderen. De uitdagingen van onze klanten, zijn onze uitdaging en wij zetten graag die extra stap.” Het bedrijf kan daarbij terugvallen op een team van experts dat zich volgens Van Alem heeft ontwikkeld tot het best opgeleide datacenterteam van Nederland. Het team kan klanten niet alleen adviseren op het gebied van zaal- en rackdesign, maar ook op het gebied van migratie en projectmanagement. “Al onze datacenter medewerkers zijn gecertificeerd op het gebied van CDCP, CDCS, CTDC (designconsultant) of CDFOM. Zo leveren we maatwerk van het hoogste niveau.”
Uitbreiding
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft recent de bouwvergunning verleend waarmee groen licht is gegeven voor de bouw van een nieuw datacenter op een zichtlocatie langs de A2. Met deze nieuwbouw groeit het totale vloeroppervlak van Interconnect van 6.000 naar 10.000 m2. “De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de ambitie uitgesproken om een toonaangevende Data Science stad te worden. We zijn dan ook blij om samen deze stap te kunnen zetten”, vertelt Stevens. Vorig jaar nog werd een uitbreiding in het Eindhovense datacenter afgerond waarmee de capaciteit van Interconnect verdubbelde. Hoelang de nieuwe capaciteit in Den Bosch voldoende zal zijn om aan de vraag te voldoen, weet Stevens niet. “De vraag wordt steeds groter en we hebben nog voldoende ruimte en stroom om verder te groeien (11 MW aansluiting in Eindhoven en 6MW in Den Bosch). Wij kennen nog niet dezelfde capaciteitsproblemen als de Randstad.” Ook het feit dat steeds meer hightech en andere innovatieve bedrijven zich vestigen in de Metropoolregio Brainport Eindhoven heeft een gunstig effect op het bedrijf.
“Steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in deze regio vanwege het hoge kennisniveau en de goede voorzieningen. Zij hebben echter ook datacentercapaciteit en uitstekende connectiviteit nodig om te voorzien in hun IT-behoeften, liefst op een korte afstand van hun vestiging. Daar spelen wij op in door telkens te kijken hoe we onze capaciteit en dienstverlening kunnen optimaliseren. We zien de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.”
[Dit artikel is eerder gepubliceerd in Datacenter & Cloud Dossier 2021]