Met naar schatting 17 miljoen gebruikers wereldwijd is Microsoft Teams Phone uitgegroeid tot een belangrijke zakelijke telefonieoplossing. Steeds meer bedrijven werken standaard met Teams voor verschillende manieren van communiceren. Het is logisch dat steeds meer bedrijven op de een of andere manier ook hun telefonie daarmee willen samenbrengen, en zo Teams in te zetten als centrale -communicatiehub. Afhankelijk van de bestaande situatie zijn er meerdere manieren om dat tot stand te brengen, legt Robbert Klemkerk uit. “Wij bieden drie mogelijkheden die partners kunnen inzetten om hun eindklanten te helpen bij het -koppelen van de bedrijfstelefonie aan -Microsoft Teams: Call2Teams trunks, Call2Teams PBX en Call2Teams Go.”
Bij een SIP-trunk koppeling kan -iedere SIP-trunk worden gekoppeld. “Dit biedt als voordeel dat -bedrijven hun bestaande telefonie-infrastructuur kunnen behouden en toch profiteren van de voordelen van Teams. Het biedt flexibiliteit voor bedrijven die al een betrouwbare SIP-trunking-oplossing hebben en deze willen uitbreiden met Micro-soft Teams-functionaliteit,” legt Klemkerk uit. De tweede oplossing, cloud–PBX integratie, is bedoeld voor organisaties die hun telefonie in de cloud hebben onder-gebracht. “Dit maakt het mogelijk om -bestaande telefonieoplossingen naadloos aan Teams te koppelen zonder ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur.”
Call2Teams Go
Als derde optie biedt Dstny een laagdrempelige optie, genaamd Call2Teams Go. “Dit is voor bedrijven die Teams-integratie willen zonder een volledige Teams Phone–licentie,” vertelt Klemkerk.
Call2Teams Go is een door Dstny ontwikkelde Micro-soft Business App waarmee gebruikers kunnen bellen via Teams. “Dit is vooral aantrekkelijk voor mkb–bedrijven die op -kosten willen besparen en toch hun -telefonie willen integreren met Teams. Hiermee verlagen we de drempel voor bedrijven die hun -bestaande telefonie in Teams willen integreren, zonder ingewikkelde implementaties. Met deze oplossing kunnen partners hun klanten een flexibele en kosten-efficiënte route naar Teams-telefonie bieden.”
Selfservice en schaalbaarheid
Een belangrijk aspect van Dstny’s aanpak is de mogelijkheid voor partners om hun klanten een-voudig te onboarden. “We hebben een selfserviceportal ontwikkeld waarmee partners provisioning kunnen uitvoeren en instellingen aanpassen zonder tussenkomst van onze support-afdeling,” zegt Klemkerk. “Dit bespaart tijd en geeft IT-dienstverleners meer controle over hun diensten.”
Later dit jaar introduceert Dstny Teams Phone Mobile. Deze dienst van Microsoft koppelt mobiele -nummers direct aan Teams, en zorgt ervoor dat bedrijven zowel vaste als mobiele communicatie volledig in Teams kunnen beheren. Een aparte mobiele telefoonbeheer-oplossing is niet meer nodig. Spraak- en sms-communicatie vindt plaats -direct vanuit Teams. “Hiermee kun je mobiele abonnementen eenvoudig integreren,” legt Klemkerk uit. “Voor gebruikers betekent dit dat ze Teams niet alleen op hun werkplek, maar ook onderweg als volwaardige telefooncentrale kunnen gebruiken. Hybride werkmodellen vragen om flexibele oplossingen, en met Teams Phone Mobile zetten we een belangrijke stap in die richting.”
Met de Teams-integratie wil Dstny meer dan alleen telefonie bieden. “We bieden extra functionaliteiten zoals slimme call routing en integraties met CRM-systemen. Daarnaast testen we de inzet van AI tools om gesprekken automatisch te analyseren en samenvattingen te genereren, wat bijvoorbeeld handig kan zijn voor klantenservice-afdelingen. Al deze en andere, ook toekomstige ontwikkelingen komen samen in ons Dstny UCaaS-platform, dat centraal staat in ons product portfolio,” voegt Klemkerk toe.
Easybell – cloudtelefonie voor het mkb
Voor echt kleine ondernemingen die geen behoefte hebben aan een Teams koppeling heeft Dstny nog een propositie in de aanbieding, Easybell.nl, een van oorsprong Duits bedrijf dat cloudtelefoniediensten aanbiedt met een sterke focus op het mkb. Het bedrijf is gespecialiseerd in SIP-trunking en cloud-PBX-oplossingen en heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en sinds januari ook in Nederland een groeiend klantenbestand van ruim 45 duizend bedrijven.
Dstny heeft Easybell overgenomen als onderdeel van zijn bredere strategie om zijn UCaaS- en cloudtelefonie-aanbod uit te breiden. De propositie van Easybell is bedoeld om laagdrempelig te zijn, met eenvoudige onboarding, transparante prijzen en zonder langdurige contracten. Klanten kunnen de dienst bijvoorbeeld 30 dagen gratis proberen, maandelijks opzeggen en zonder extra kosten hun nummers porteren.
Hoewel Easybell op dit moment in NL nog rechtstreeks aan eind-klanten verkoopt, is het plan om later dit jaar ook een partnermodel voor NL te introduceren. Dit betekent dat IT-dienstverleners en resellers het -product kunnen gaan aanbieden aan hun klanten.